Marbellamarbella

Marbella is een bekendste badplaats in Spanje en staat vooral bekend om de glitter en de glamour. Veel mensen weten echter niet dat Marbella een pittoreske binnenstad heeft vol met schitterende gebouwen. Marbella is door de goede ligging, de mooie stranden, de jachthaven en het goede weer een favoriete bestemming van vele rijke en beroemde mensen. Maar ook de doodgewone toerist viert er graag vakantie en dat kan prima! Naast de dure hotels zijn er ook vele betaalbare accommodaties.

Vakantie Marbella

Als u de vakantie doorbrengt in Marbella, moet u zeker een wandeling maken naar het oude stadscentrum.  Ongetwijfeld komt u dan bij het Oranje plein, gelegen direct na de hoofdstraat. Hier is het 16de-eeuwse stadhuis gevestigd maar ook het VVV-kantoor van de stad. Het Oranje plein, La Plaza de los Naranjos, is omringd met mooie gebouwen, kleine winkels, galeries, bars en bistros. Zowel overdag als in de avonduren is hier altijd wat te beleven. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen de kleuren van de bomen het plein een heel ander aanzicht geven, met op de achtergrond de mooie witte gebouwen. In de kleine straatjes die het plein omringen, zijn talrijke huisjes en winkeltjes te vinden.

Marbella bezienswaardigheden

Maak ook eens een wandeling over de Avenida del Mar. Dit is een mooie promenade en wordt geflankeerd door betaalbare restaurants en cafés. In totaal heeft Marbella meer dan 26 km aan stranden! Op de zonnige stranden kunt u genieten van de traditionele keuken en heerlijke gerechten zoals gebakken sardientjes en natuurlijk de wereldberoemde paella. Hoogtepunt van een vakantie in Marbella is voor veel toeristen een bezoek aan de beroemde en prestigieuze jachthaven Puerto Banús. Hier liggen schepen van miljoenen euro’s voor anker. Met de komst van de rijker ter aarde is ook dit deel van Marbella veranderd. Nu zitten er dure bars, discotheken, juweliers, boetieks en nog meer boetieks. Neem de kinderen ook gerust mee bij een wandeling in dit gebied, want ze zullen zich zeker vermaken.

Op vakantie naar Spanje met Sunweb