Duiken Costa Del Sol

Duiken Costa Del Sol

U kunt prima duiken aan de Costa del Sol! In iedere grote badplaats zijn mogelijkheden te vinden om een kijkje te nemen in de schitterende onderwaterwereld. Vooral gevorderde duikers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn hier verschillende duiktochten die u kunt ondernemen. Zo kunt u hier nachtduiken, duiken bij een wrak, diepzeeduiken, cursussen onderwaterfotografie en nog veel meer boeken. Ook voor beginners zijn hier mogelijkheden te over. U kunt hier een duikcursus volgen, die meestal begint in het zwembad en eindigt met een duik in de open zee. De onderwaterwereld van de Costa del Sol is schitterend, vooral als u weet waar u het moet zoeken. Wij hebben een aantal schitterende locaties voor u gevonden, waar zelfs de meest ervaren duiker zijn ogen uitkijkt.

Canuelo
Dit is een bekende duikstek waar je zowel vanaf het strand als vanaf een boot kan gaan duiken. Het water is helder en zit vol met leven. De maximale diepte is 10 meter dus ideaal voor duikers die gaan beginnen.

Cerro Gordo
Dit is meer dan één plek, het omvat een gebied met spectaculaire kliffen. Er zijn grotten en kraters waar zich veel vissen en andere waterdieren ophouden. Kongeralen en Morenen leven hier samen met octopussen en inktvissen. De diepte varieert van 5 meter tot dieper dan 30 meter.

Tres Picos
Tres Picos ligt in het grensgebied van La Herradura Baai. Het heeft zijn naam gekregen vanwege de drie onderwaterrotsen op zo’n 50 meter van de kust. Aan de kust is het gebied heel ondiep, maar bij de drie rotsen is het meer dan 20 meter diep. Er leeft hier veel vis en er zijn hier maanvissen met een diameter van bijna een meter gezien. De rotsen zijn heel kleurrijk en dit gebied leent zich uitstekend voor onderwaterfotografie.

La Calita o los Gigantes
Dit gebied is het meest oostelijke punt van La Herradura Baai. Voor degene die zich om de punt wagen, wacht er een hoop leven onderwater. De stroom kan hier heel gevaarlijk zijn, zoek dus een gids. Hier kunnen dieptes van meer dan 30 meter bereikt worden.

Las Piedras Atlas
‘De Muur’… Dit zijn eigenlijk een aantal duikgebieden en als de condities goed zijn, kunt u hier uitstekend duiken. Er is hier vis in overvloed en u kunt hier met gemak 20 meter ver kijken.

Punta de la Mona
Deze plek biedt de duiker met zijn westenwinden enkele goede schuilplaatsen voor dieren en goede duikmogelijkheden. Er is hier veel leven, u kunt hier octopussen, morenen en kongeralen tegenkomen en ook zweven hier zeepaardjes tussen de begroeiing. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier goed terecht.

Fraggle Rots
Deze plek, waar u vanaf een boot duikt, is het centrum van Marina Baai. Dit is weer eens wat anders, hier vindt u onderwater de wrakken van twee kleine bootjes en een auto. Bij de rots ziet u vooral octopussen en alen.

Almuñecar
Deze plek is het oostelijke punt van Almuñecar Baai. U kunt hier wrakduiken bij een oude houten vissersboot op dieptes tussen de 16 en de 23 meter.

Gibraltar en Punta Carchuna
Er zijn verschillende duikmogelijkheden bij Gibraltar en Punta Carchuna. U kunt hier dagtochten met twee duiken, een maaltijd en transport boeken.

Costa del sol
Logo
Shopping cart