Benahavís

Een paar kilometer ten westen van Puerto Banús en Marbella ligt het plaatsje Benahavis gevestigd. Lokaal staat Benahavis ook bekend als ‘Rincón de la Gastronomia’, in het Nederlands bekend als ‘De eethoek van de Costa del Sol’. Benahavis heeft namelijk een aantal restaurants die worden beschouwd als de beste uit de regio. Benahavis is een klein dorpje en heeft enkel 7350 inwoners. Toch is het een erg populair dorp voor allerlei nationaliteiten. Het dorp bestaat uit maar liefst 80 verschillende nationaliteiten waarvan 25% Brits is.

Filter

Toont alle 4 resultaten

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Amanhavis Hotel
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Appartementen Colina del Paraiso
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Appartementen Colina del Paraiso
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Colina del Paraiso

De bezienswaardigheden van Benahavis

Benhavis is een schitterende witgekalkte stad in het binnenland van de Costa del Sol. Het dorp beschikt over prachtige bergachtige gebieden waardoor je kan genieten van de meest opmerkelijke en pittoreske uitzichten. Een unieke bijkomstigheid zijn de Moorse routes met smalle en kronkelige straatjes die eindigen op het Stadsplein. De karakteristieke en historische architectuur is te danken aan de geschiedenis van het dorp. Benahavis vindt namelijk zijn oorsprong in Al Andalus, het historische Moorse koninkrijk. In het centrum van Benahavis bevinden zich daardoor een aantal interessante historische bezienswaardigheden. Een prachtig historisch monument in Benahavis is het kasteel van Montemayor. Dit laatstgenoemde kasteel was in de 10e eeuw een belangrijk strategisch fort. In dit kasteel vonden veldslagen plaats tussen de Arabische koningen van Al Andalus. Een bezoek aan dit kasteel is een echte aanrader. Het kasteel heeft een fenomenaal uitzicht waarbij je zelfs de Afrikaanse kust kan zien.  Naast de historische monumenten heeft het dorp ook een prachtig natuurpark. Het natuurpark is rijk aan een overvloed van flora en fauna. Je kunt in het natuurpark genieten van een relaxte wandeling, maar ook van een stevige wandeling.

De restaurants in Benahavis

Lokaal staat Benahavis ook bekend als ‘Rincón de la Gastronomia’, in het Nederlands bekend als ‘De eethoek van de Costa del Sol’. Benahavis heeft namelijk enkele restaurants die worden beschouwd als de beste uit de regio. Het dorp is bijvoorbeeld ook de thuisbasis van de hotelschool ‘Sabor d Málaga’. De leerlingen van deze school krijgen geregeld onderscheidingen voor hun kookkunsten. Dit laat natuurlijk al zien wat voor hoge kwaliteit cuisine de regio te bieden heeft. De restaurants in Benahavis bieden allerlei traditionele gerechten aan met lokale producten. Deze producten worden Ook kunnen de restaurantgasten genieten van internationale gerechten met een moderne twist. De belangrijkste ingrediënten in de keukens van Benahavis zijn: varkensvlees, lamsvlees, wild en verse vis wat gevangen is in Marbella of Estepona. Door het ruime assortiment aan restaurants is er voor elk budget en elke smaak een leuk restaurant aanwezig. Aan een lekkere maaltijd ontbreekt het je dus zeker niet in Benahavis.

De stranden van Benahavis

Doordat Benahavis niet aan de kust ligt, maar in een bergachtig dorpje, heeft het dorp geen eigen stranden. Gelukkig zijn de dichtstbijzijnde helemaal niet ver weg. Op ongeveer 10 minuten met de auto ben je al op de stranden van Marbella of Estepona. Je kan hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het gezinsvriendelijke strand in San Pedro de Alcántara of de stillere stranden in West Estepona. Een andere populaire plek is de beach clubs in Puerto Banús. Je kan dus niet direct in Benahavis genieten van het strand, maar niet ver van het dorp heb je de leukste stranden op handbereik.

Costa del sol
Logo
Shopping cart