Mijas Costa

Ten oosten van Marbella en tussen Fuengirola en Cabopino ligt Mijas Costa. De kustplaats ligt in de regio Andalusië en heeft ruim 76.000 inwoners. In de omgeving en onder de toeristen staat Mijas Costa vooral bekend om zijn enorme aantal ezels. Mijas Costa is een erg populaire vakantiebestemming onder gezinnen, families en vriendengroepen. Het dorp heeft namelijk zeer veilige stranden, leuke lokale winkels, lekkere restaurants en een flink aantal golfbanen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Een vakantie in Mijas Costa

Wanneer je op zoek bent naar een echte relax vakantie, dan is Mijas Costa de perfecte vakantiebestemming voor jou. Voor welke accommodatie je ook kiest, het strand ligt altijd binnen handbereik. Het dorp heeft niet veel bezienswaardigheden waardoor een auto huren een echte aanrader is. Mijas Costa staat dus bekend om zijn witte huizen, hierdoor wordt het soms ook wel ‘El Pueblo Blanco’ genoemd. De smalle straatjes en de mooie pleintjes in Mijas Costa zijn een echte blikvanger op zich. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om de omgeving van Mijas Costa te verkennen met een elektrische tuktuk. Wanneer je wilt genieten van de zee, dan heeft Mijas een zandstrand van 12 kilometer lang. Wanneer je kiest voor een tuktuk of eigen vervoer dan ben je binnen ongeveer 40 minuten in de mooiste stad Carihuela. Heb je geen eigen vervoer, dan kan je gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer in de regio. Een andere populaire bezigheid in het gebied is om ezel te rijden. Er zijn veel ezels aanwezig in het dorp waarop je een leuke wandeling kan maken.

De activiteiten in Mijas Costa

Een leuke activiteit rondom Mijas Costa is het park Mijas Pueblo. In dit gebied kan je een heerlijke wandeling maken waarbij je geniet van een geweldig uitzicht over de beboste bergen en de kust. Het dorp heeft veel te bieden voor de vakantieganger, toch is het ook erg leuk om de regio te verkennen. Mijas bestaat namelijk uit vijf stadskernen die allemaal eigen bezienswaardigheden hebben. In Mijas is bijvoorbeeld de enige vierkante stierenarena van Spanje te bewonderen. Een andere aanrader is de botanische tuin die ‘La Muralla’ heet. Wil je meer genieten van wat historie, dan zijn er mooie kerken en interessante gebouwen te vinden rondom Mijas. Toch heeft Mijas Costa niet zoveel te bieden als de omliggende badplaatsen. Een echte trekpleister in de omgeving is daarom de stad Málaga. De afstand van Mijas Costa naar Málaga is slechts 32 kilometer en is ook gemakkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Wil je liever de regio verkennen op een unieke manier? Dan is het huren van een tuktuk ideaal voor jou. Met de tuktuk kan je kiezen uit drie verschillende routes: Ruta Recomendada, Ruta Básica en Ruta Completa. De kortste route duurt 25 minuten en de langste 45 minuten. Tijdens een rit op de tuktuk krijg je een leen tablet waarop je alle informatie terugvindt over de interessante bezienswaardigheden. Deze informatie is terug te vinden in 8 verschillende talen, waardoor het gemakkelijk is om alles over het gebied te leren.

Eten en drinken in Mijas Costa

Mijas Costa kent veel plekjes waar je heerlijk kan eten en drinken. Doordat het een toeristisch gebied is, liggen de prijzen wat hoger dan in de omgeving. Wanneer je wat hoger in het dorp van Mijas gaat, dan zal je al snel merken dat het toerisme afneemt. Een voordeel hiervan is dat je in deze omgeving van Mijas ook lekker goedkoop kan eten en drinken. Wanneer je op zoek bent naar een feestje, dan kan je het beste zijn in de toeristische gebieden van Mijas Costa. In de zomermaanden vinden er namelijk twee evenementen plaats die erg veel bezoekers trekken. Deze evenementen worden La Feria de Artesanía en Mijas Pueblo genoemd.

Costa del sol
Logo
Shopping cart