Fuengirola

Fuengirola is een populaire badplaats in Spanje en iedere zomer vieren hier talloze toeristen vakantie. Fuengirola heeft meer dan 40.000 inwoners maar in de zomermaanden wordt dit aantal met gemak verdubbeld. Zoveel toeristen brengen de vakantie hier door! Fuengirola staat bekende om de lange promenade langs de kust en de lange stranden. In de zomermaanden lopen hier tienduizenden toeristen al schuifelend langs de vele winkels, cafés, restaurants en discotheken. Achter de promenade staan de grote hotelcomplexen die ieder jaar het tijdelijk onderdak vormen voor toeristen uit alle hoeken van de wereld.

Filter

Toont alle 5 resultaten

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Angela

Angela

Free!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
La Jabega

La Jabega

Free!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Pyr

Pyr

Free!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Yamasol

Yamasol

Free!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Yaramar

Yaramar

Free!

Fuengirola Toeristisch

De toeristen komen hier duidelijk niet voor de cultuur. Er zijn weinig bezienswaardigheden zodat u het moet doen met de grote plaatselijke dierentuin. In oude stadswijk Los Boliches kunt u echter wel enkele oude gebouwen en mooie steegjes zien, maar de aanwezigheid van vele cafés en restaurants werpt toch een smet op dit stukje cultuur. Toeristen die houden van zon, zee en strand zijn in Fuengirola echter aan het goede adres.

Eén van de meest populaire bestemmingen aan de Costa del Sol is Fuengirola. De kustplaats beschikt over een kustlijn van 8 km en trekt hiermee elk jaar een groot aantal toeristen. Fuengirola is populair voor haar schoonheid, stranden, monumenten en festivals. De stad ligt op 35 kilometer van de welbekende stad Marbella en ligt ten zuiden van de grote stad Malaga. De stad Fuengirola heeft een rijke geschiedenis die ook op sommige plekken duidelijk terug te zien is.

De geschiedenis van Fuengirola

Eeuwen geleden hebben de Romeinen gezorgd voor het karakteristieke ontwerp van de stad Fuengirola. Dit ontwerp van de stad zie je hedendaags nog steeds terug in Fuengirola. In de stad vind je allerlei archeologische sporen zoals het standbeeld van Venus terug. Uiteindelijk werden de romeinen verdreven en namen de Arabieren de stad in handen en die verloren het in de 15e eeuw weer aan de katholieke vorsten. In het jaar 1841 werd Fuengirola pas onafhankelijk. Ondanks de onafhankelijkheid van de stad nam de aandacht voor het stadje pas in de jaren 30 toe. De gemeente begon in deze tijd aan de bouw van hotels aan het strand. Vanaf dit moment werden de buitenlandse toeristen aangetrokken door het gebied en werden ze een belangrijk begrip onder de lokale bevolking. Hedendaags is Fuengirola een levendige en populaire toeristische kustplaats aan de Costa del Sol. Fuengirola staat bekend om zijn populaire hotels en levendig toerisme.

De bezienswaardigheden en activiteiten in Fuengirola

Fuengirola is een stad met een flink aantal bezienswaardigheden die gelinkt kunnen worden aan verschillende beschavingen uit de geschiedenis. Een aantal populaire bezienswaardigheden in Fuengirola zijn:
• Kasteel van Sohail
Caliph Abderramán lll was de trotse eigenaar van het kasteel dat hij in 956 liet bouwen. Het kasteel werd gebouwd op de resten van een Romeinse nederzetting en is gevestigd op een klein stuk heuvel aan het uiteinde van de rivier Fuengirola. Het kasteel is de populairste bezienswaardigheid in Fuengirola en is een echte blikvanger in de stad. Als je van geschiedenis houdt, dan is het een absolute aanrader om dit kasteel te bezoeken. Een leuke bijkomstigheid is dat het kasteel ook gebruikt wordt als openluchtauditorium waarin concerten en evenementen worden gehouden. Een bekend evenement dat jaarlijks de gehele zomer terugkeert, is ‘Festival Ciudad de Fuengirola’.

• Plaza de la Constitución
Plaza de la Constitución is het centrale plein van Fuengirola. Het plein staat mede bekend om zijn barokke kerk van ‘Onze lieve vrouw’ van de Rozenkrans. Deze kerk is de belangrijkste katholieke tempel van Fuengirola. Naast de prachtige kerk staat het plein ook bekend om de talloze evenementen zoals markten en andere leuke activiteiten.

• De verschillende stranden
Fuengirola beschikt over een flink aantal mooie stranden. Langs de stranden ligt een loopbrug van maar liefst 8 kilometer lag, wat ook direct de langste is van heel Spanje. Deze brug is ideaal om je te verplaatsen naar een ander strand of om gewoon een wandeling te doen tijdens zonsondergang. Langs de loopbrug zitten allerlei leuke restaurants en bars zodat je tijdens je wandeling kan genieten van een heerlijk drankje.

• Festivals in Fuengirola
Fuengirola kent vele evenementen en festivals die jaarlijks gehouden worden. De locals en toeristen genieten met volle teugen van de geplande activiteiten. Een bekend evenement is ‘San Juan’. Deze viering vindt plaats op 23 juni en wordt gevierd door middel van vreugdevuren op het strand. Een ander bekend evenement is de middeleeuwse markt die georganiseerd wordt in het kasteel van Sohail. Tijdens deze markt kan je genieten van culturele en ambachtelijke kraampjes. Je kan hier de middeleeuwse cultuur voelen en proeven door middel van de typische keuken en muziekvieringen.

Fuengirola kent nog veel meer interessante bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld genieten van boottochten waarbij je dolfijnen kan spotten of een bezoek brengen aan het Bioparc dierenpark. Wil je liever genieten van de cultuur, neem dan eens een bezoek aan de markt van de stad en geniet van de specialiteiten van de locals. Fuengirola heeft de bezoeker veel te bieden en is een aanrader voor zowel jong als oud. De stad is niet voor niks ook erg populair onder gezinnen.

Costa del sol
Logo
Shopping cart