Motril

Motril is een gemeente in de Spaanse provincie Granada en ligt in de regio Andalusië. De gemeente heeft een inwoneraantal van ruim 60.000 inwoners. Wanneer je van natuur en zee houdt, dan ben je op het juiste adres in Motril. De stad is rijk aan schitterende landschappen en wordt omgeven met mooie stranden en bergen. Het gebied kent een rijke geschiedenis die je ook terugvindt in de landschappen en gebouwen van de stad.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De geschiedenis van Motril

Motril kent een rijke geschiedenis die dateert naar de prehistorische tijd. In deze tijd was het prachtige kustgebied nog in moerasvorm. De romeinen en Feniciërs hebben het gebied geschikt gemaakt voor de landbouw en mijnbouw. De olijfteelt en het telen van grondstoffen voor wijn werd van enorm belang voor Motril. Samen met het inwinnen van klei voor pottenbakkerijen begon de economie van de stad te groeien. Na de verovering van de christenen werd de teelt van suikerriet ook een belangrijk aspect in de economische ontwikkeling van het gebied. Aan het einde van de pest kwamen er steeds meer mensen van buitenaf werken in Motril waardoor de economie van de stad steeds sterker werd. Uiteindelijk is de stad zich in de laatste eeuw ook gaan richten op het toerisme. Hierdoor is de economie nog sterker geworden en daarmee is Motril de tweede stad van Granada. Momenteel richt het zich buiten het toerisme om ook op landbouw, visserij en zijn bekende recreatie haven.

De bezienswaardigheden van Motril

De stad Motril heeft enorm veel te bieden voor de toeristen. De populairste activiteit in de stad is een bezoek aan het strand of de vele bars en restaurants. Toch heeft de stad nog veel meer te bieden. Enkele belangrijke en populaire bezienswaardigheden zijn:
• Santuario Nuestra Sra de la Cabeza
Santuario Nuestra Sra de la Cabeza is een prachtige kerk op de heuvel van Motril. De kerk beschikt over een bijzonder altaar, wat je nauwelijks in andere kerken ziet. Vanuit de tuin van de kerk kan je daarnaast ook genieten van een prachtig en adembenemend uitzicht.

• Pre-industrieel museum van suikerriet
Museo Preindustral de la Cana de Azúcar is een museum waarin je als bezoeker de kans krijgt om te leren over de historische achtergrond van het suikerriet. Je leert hier niet door middel van schetsen en beelden, maar door direct te zien hoe het proces van suikerriet raffineren in zijn werk gaat.

• Pueblos de America Park
Dorpen van Amerika park is een rustige plek waarbij je even kan bijkomen van de drukte uit de stad. De natuur in het park is netjes onderhouden en het wordt ook druk bezocht door locals. De beste bezoektijd in het park is in de ochtend. Je hoort de vogeltjes fluiten terwijl er een flinke rust heerst onder de bezoekers.

• Paragliding
Een erg populaire bezigheid in Motril is paragliding. De stad heeft een eigen paragliding centrum waardoor jij je als een vogel in de lucht voelt vliegen. Tijdens een paragliding vlucht kan jij de mooiste plekjes en natuur zien van Motril en de omgeving. Wanneer je van avontuur houdt, dan is deze activiteit een echte aanrader.

Costa del sol
Logo
Shopping cart