Almuñecar

In de Spaanse provincie Granada ligt de stad Almuñécar gevestigd. Almuñécar ligt in de regio Andalusië en heeft een inwoneraantal van ruim 27.000. Momenteel is Almuñécar de belangrijkste badplaats van de in deze regio. Vroeger was Almuñécar een klein vissersdorpje, tegenwoordig is het een drukbezocht en levendig stadje die enorm veel aan toeristen te bieden heeft. Door de rijke geschiedenis van Almuñécar kan je in de stad nog enkele bijzondere historische overblijfsels bezichtigen. Zo kan je bijvoorbeeld nog enkele begraafplaats vinden van 3000 jaar geleden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De prachtige stranden van Almuñécar

De Badplaats Almuñécar ligt dus gelegen aan de prachtige kust van de provincie Granada. De stad heeft een kustlijn van maar liefst 19 kilometer. Dit stuk kustlijn beschikt over 15 kiezelsteentjes stranden. Onder deze stranden hebben Velilla, Puerta del Mar, La Herradura en San Cristóbal de titel: ‘Galardón de Q’. Dit betekent dat deze laatstgenoemde stranden een maximale ranking hebben. Naast de populaire stranden beschikt Almuñécar ook over nudistenstranden en prachtige verborgen baaien. Voor de watersportliefhebber hebben de stranden enorm veel te bieden. De stranden zijn daarom ook erg populair om te windsurfen, paragliden of om te duiken en snorkelen in het heldere diepe water.

De bezienswaardigheden van Almuñécar

De stad heeft een prachtig oud centrum met een bijzonder Moors karakter. De stad beschikt over karakteristieke smalle straatjes met witte huisjes en knusse balkonnetjes. Wanneer je doorloopt naar de oude wijk dan kan je genieten van het prachtige kasteel: Castillo de San Miguel. Het kasteel beschikt over een mooie slotgracht en verschillende bezienswaardigheden. In het kasteel zit bijvoorbeeld een interessant museum met zeer oude voorwerpen. In de tuin van het kasteel kan je genieten van prachtige botanische tuinen en een prachtig vogelpark. Voor de rest kan je genieten van een oude Romeinse fabriek en een schitterende mirador op een rots waarvan uit je de gehele stad en kustlijn van de Costa Tropical kan bezichtigen.

Winkelen in Almuñécar

In Almuñécar kan je vrijwel alles vinden voor je dagelijkse levensbehoefte. Daarnaast is er een leuke markt te vinden die de leukste producten verkoopt. Je kan hier bijvoorbeeld kleding, schoenen, linnengoed, keukengerei, specerijen, muziek, stoffen en nog veel meer kopen. De prijzen op de markt zijn scherp, waardoor je al snel wat leuke souvenirtjes kan kopen voor thuis.

Restaurants en bars in Almuñécar

Een populair plein in Almuñécar is: Plaza Kelibia. Dit plein kan je vinden in de oude stad en wordt omringt door de leukste tapasbars en discobars. Het plein wordt levendig bezocht en is een geweldige plek voor een avondje uit. Een populaire bar is: Bar Jabeque. Deze bar zit aan de zeekant van het plein. Je kan hier tijdens je drankje vaak genieten van de zonsondergang en de zonsopgang. Voor het jongere publiek is het einde van Playa Puerta del Mar een echte place to be op de vrijdag- en zaterdagavond. Deze avond wordt ook wel de ‘Bajos del Paseo’ genoemd. Aan het einde van de Playa Puerta del Mar is een gezellige selectie van ‘copasbars’ met luide muziek op strandniveau.

Costa del sol
Logo
Shopping cart