Manilva

Een eind weg van de bruisende toeristenplaatsen aan de Costa del Sol ligt het plaatsje Manilva gevestigd. Doordat het niet aan de kust van de Costa del Sol ligt, is het dorp niet superpopulair onder de toeristen. Hierdoor kan je in Manilva genieten van de rust en het Spaanse karakter van de plaats. In de plaats kan je genieten van de echte cultuur en natuur die Spanje te bieden heeft. Je ziet hier voornamelijk laagbouw en je krijgt een geweldig uitzicht over Gibraltar. Manilva heeft door zijn rijke geschiedenis enorm veel historische bezienswaardigheden. De historische roots van het dorp gaan terug tot de Romeinse en Moorse tijd. Deze historie kan je gemakkelijk terugzien in de bijzondere opgravingen en architectuur. Het dorpje is erg kleinschalig en heeft daarom ook een erg klein centrum. Tijdens je verblijf in Manilva ben je van je rust verzekerd. Zoek je een dagje wat meer drukte, dan ligt Estepona op enkel 16 kilometer afstand.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De natuur van Manilva

Doordat Manilva geen kustplaats is, beschikt het niet over een strand. Wanneer je graag aan het strand wilt liggen, dan is er op 3 km afstand toch een breed zandstrand te vinden om San Luis de Sabinillas. Dit is ook een redelijk rustig strandje. Wil je meer levendigheid, dan moet je jouw vertier vinden in de drukkere steden rondom Manilva. Ondanks dat Manilva een rustig dorp is, heeft het dorp toch een heleboel te bieden aan zijn bezoekers. Wanneer je van sfeervolle straatjes houdt en van historie en rust, dan is Manilva de perfecte vakantieplaats voor jou. Het dorp beschikt over prachtige witte huisjes die prachtig afsteken tegen de groene natuur. Het dorp wordt gescheiden door verschillende mooie beekjes. Het uitzicht van het dorp geeft je een mooi zicht op de rotsen van Canuto de la Utrera. Tijdens je vakantie is het een echte aanrader om minimaal een dag of meer uit te trekken voor een wandeling door het unieke landschap. Er zijn speciale wandelroutes die lopen van Los Llanos naar het Noordoosten van Manilva. Tijdens je wandeling kan je genieten van een kalkstenen pad die loopt over de rotswallen. Dit wordt door de locals ook wel de ‘canutos’ genoemd naar Baños de la Hedionda en de kleine Ermita de San Adolfo.

De bezienswaardigheden in en rondom Manilva

In het dorp zijn allerlei gebouwen en plekken te vinden die de moeite waard zijn voor een bezoek. Een voorbeeld hiervan is de Parroquia de Santa Ana. Dit laatstgenoemde gebouw is een kerk die in de 18e eeuw door de eigen bevolking gebouwd is. Het feit dat het gebouwd is door de eigen dorpsbewoners geeft de kerk een extra charme. Wanneer je een stukje verder gaat, dan kun je een bezoek brengen aan het Castillo de la Duquesa. Dit kasteel werd in 1767 bovenop een Romeinse villa gebouwd. Je kunt jezelf al direct indenken dat dit een erg uniek beeld geeft. Een andere leuke bezienswaardigheid is de oude vesting: Fortín de Sabinillas. Deze laatstgenoemde vesting heeft vier kanonnen die ooit deel uitmaakte van de historische kustverdediging. Op dit moment is het Museo Arqueológico de Manilva gevestigd in het fort. In de laatstgenoemde locatie kan je voorwerpen bekijken die voorheen zijn gevonden binnen het Romeinse gebied. Een aantal voorbeelden van deze voorwerpen zijn keramiek, amforen, aardewerk en persoonlijke bezittingen. Daarnaast zijn op de opgraafplaats ook een necropolis, thermale baden en een villa te vinden. Een erg bijzondere plek bij de opgraafplaats is de plek waar ze in de eerste eeuw vis deden pekelen. Je waant je direct terug in de tijd bij het zien van al deze historie.

Costa del sol
Logo
Shopping cart