Torrox Costa

In de Spaanse provincie Málaga ligt de gemeente Torrox gevestigd. Deze gemeente in Andalusië is een kleine gemeenschap met ruim 15.500 inwoners. Torrox Costa wordt nog weleens verward met Torrox Pueblo. De gemeente bestaat namelijk uit twee plaatsen: Torrox Pueblo en Torrox Costa. Laatstgenoemde is de meest populaire plaats van de twee. Toch is Torrox Costa door zijn kleinschaligheid niet overspoeld door massatoerisme. De plaats beperkt zich tot enkele hotels waardoor je als bezoeker nog steeds je rust kan vinden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De geschiedenis van Torrox Costa

Torrox Costa kent een rijke historie wat hedendaags nog steeds terug te zien is in het dorp. Torrox is afkomstig uit de Arabische taal en betekent ‘toren’. Tijdens wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de Romeinen en de Feniciërs de eerste bewoners waren van Torrox Costa. Door deze twee bevolkingsgroepen specialiseerde het gebied zich in de handel en visserij. In de latere tijden kwam Torrox Costa in handen van de Arabieren. Deze laatstgenoemde bevolking maakte van Torrox Costa een logistiek centrum voor de stof zijde. Deze zijde was bestemd voor de verkoop aan Málaga en Granada. Uiteindelijk is in 1488 de kustplaats veroverd door de Christenen. Door al deze bewolkingssoorten is er gelukkig allerlei historie achtergebleven in de plaats. Hierdoor is er voor de bezoeker veel te zien en te leren over de geschiedenis van de plaats.

De bezienswaardigheden in Torrox Costa

Wanneer je op vakantie bent in Torrox, dan is het een echte aanrader om jezelf onder te laten dompelen in de historie van de plaats. De gemeente biedt namelijk veel historische monumenten waardoor jij jezelf terug in de tijd waant. De populairste trekpleisters in Torrox Costa zijn:
• Faro de Torrox
Faro de Torrox is de vuurtoren van Torrox. Dit is direct ook de belangrijkste en meest populaire trekpleister in de stad. De vuurtoren werd gebouwd in 1864 en is momenteel de enige openbare vuurtoren in de gehele provincie Málaga. In de vuurtoren worden allerlei tentoonstellingen georganiseerd die de rijke geschiedenis van het dorp laten zien. Daarnaast kan je in de vuurtoren genieten van archeologische bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. In de vuurtoren is namelijk het Museo Marino de Torrox gevestigd.

• Almenara de Huit en Torre Vigía de Calaceite
Twee andere belangrijke bezienswaardigheden in Torrox Costa zijn Almenara de Huit en Torre Vigía de Calaceite. Deze twee monumenten maken deel uit van het culturele erfgoed van het dorp. Beide gebouwen werden in het verleden gebouwd ter verdeding van aanvallen vanuit de kust. Een andere belangrijke manier van verdedigen was via het Arabische fort. De resten van het fort zijn bovendien ook nog steeds te bekijken. Zo kan je in het bijzonder de muur ‘El Portón en El Torreón’ bekijken.

• Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación
Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación is de belangrijkste kerk van Torrox. Deze kerk werd gebouwd op de resten van een Moorse moskee. De kerk werd in de 17e eeuw verder uitgebreid waardoor het een enorme kerk is geworden. Een opvallend detail aan de kerk is de rechthoekige toren die wordt afgemaakt met een piramidevormige spits.

• De stranden van Torrox Costa
De stranden van Torrox Costa maken deel uit van de welbekende Costa del Sol. Torrox Costa beschikt over een aantal gerenommeerde en bekroonde stranden die te herkennen zijn aan de blauwe vlaggen. Deze prijzen hebben ze gewonnen door de schoonheid en de zuiverheid van het water en het strand. Een bijzonder strand in Torrox Costa is het 1200 meter lange strand van Ferrara. Dit strand is speciaal aangepast zodat het ook toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Costa del sol
Logo
Shopping cart