De grote steden van de Costa del Sol staan bekend om de schitterende bouwwerken en architectuur. De invloed van de Moren is duidelijk te zien in Granada, Cordoba en Sevilla. Maar bezoek ook de badplaatsen zoals het bij Nederlanders populaire Torremolinos. Hier kunt u genieten van het Spaanse leven en natuurlijk zon, zee en strand! Kortom, de steden aan de Costa del Sol zijn divers en bieden voor elk wat wils! Hier aan de Costa del Sol kunt u overal heerlijk genieten van een heerlijke zomervakantie, maar ook in het voor- en najaar zijn de steden aan de Costa Del Sol nog te bezoeken onder een heerlijke temperatuur.

Daily Dream Deal

Winkelen Costa Del Sol

Winkelen aan de Costa del Sol is super leuk. Bezoek dure boetieks in Marbella en Puerto Banus of ga naar een grote stad als Sevilla waar u bijvoorbeeld kunt winkelen in een groot warenhuis zoals El Corte Ingles. De prijzen in Spanje voor kleding liggen een stuk lager dan in Nederland, dus neem een grote koffer mee of zorg ervoor dat uw auto genoeg ruimte heeft. Het winkelen aan de Costa del Sol is qua prijzen dus een stuk goedkoper dan in Nederland, maar dit brengt wel het gevaar mee dat u meer koopt dan u nodig heeft 🙂

costa-del-sol-natuurNatuurgebieden Costa Del Sol

Costa del Sol is meer dan badplaatsen en drukte. Niet ver van de grote toeristenoorden liggen schitterende natuurgebieden. Als het weer het toelaat moet u even een dagje uw strandbedje links laten liggen en de schitterende natuur van de Costa del Sol ontdekken. Breng een bezoek aan de laagvlakte van de Guadalquivir, ook wel de ruggengraat van Andalusië genoemd. De laagvlakte loopt vanaf de Sierra Morena in het noorden naar de Cordilleras Béticas in het zuiden. Dit voormalige woongebied van de Tartessi vormt een driehoek van vlakke landschappen waarvan het hoogste punt zich in het oosten bevindt, in de provincie Jaén. Vandaar af daalt het gebied af naar het laagste punt aan de Golf van Cádiz, waar de Atlantische Oceaan zijn aanzienlijke invloed doet gelden.

De hele vallei, die 65% van Andalusië bestrijkt, is een dichtbevolkt en voornamelijk agrarisch gebied dankzij de dikke laag vruchtbare zwarte aarde, die rijkelijk wordt bevloeid door de zijrivieren van de Guadalquivir. In de vallei wordt dan ook vooral fruit en groente verbouwd. Ook komt u er vele olijfboom- en wijngaarden tegen. In de laagvlakte van de Guadalquivir liggen ook twee van de oudste steden van Spanje, te weten Córdoba en Sevilla. Tevens ligt in dit natuurgebied het Parque Nacional de Doñana, een schitterend nationaal park dat bekend staat om de rijke flora en fauna.

Nationaal Park Doñana ligt op 350 km afstand van Málaga en is met 570 miljoen vierkante meter het grootste en belangrijkste Nationaal Park van Spanje. Parque Nacional Coto de Doñana staat bekend om de vele vogels die er overwinteren. Er is invloed van zowel de Atlantische Oceaan als van de Middellandse Zee en het gebied ligt bovendien vlakbij het Afrikaanse vasteland. Zodoende is er voldoende eten voor de vogels en vele andere dieren. Ook de diverse landschapsvormen dragen hier aan bij. Zo zijn is er kuststrook met stuifduinen, zijn er grote bossen maar ook grote moerassen, de zogeheten marismas.

Een ander bekend natuurgebied is Fuente de Piedra. Dit is gelegen tussen de plaatsen Antequera en Sevilla. Ook hier komen vele trekvogels in de winter naar toe. U kunt dan onder meer duizenden flamingo’s bewonderen. Als u op zoek bent naar een extreem landschap, dan moet u de kust van het Parque Natural de Cabo de Gata-Níjarbezoeken. Deze is gevormd door vulkaanerupties en bestaat dus uit gestolde lava. U vindt er een divers landschap met onder meer zoutpannen, hoge kliffen en mooi verscholen stranden. Bijna een derde van het natuurgebied ligt in de zee en hier mag worden gedoken.

Spaanse producten

Spanje staat natuurlijk ook bekend om zijn unieke producten welke overal verkocht worden. Denk hierbij aan de steeds populairder wordende Spaanse wijnen, bekende recepten uit Spanje en de Spaanse olijven om er maar een paar te noemen. Wij raden u aan om aan de Spaanse Costa del Sol heerlijk te genieten van Spanje en het Spaanse eten & drinken.

Costa del sol
Logo
Shopping cart