Waterparken Costa Del Sol

De Costa del Sol heeft vele waterparken, enorme amusementsparken met glijbanen en verschillende zwembaden, restaurants, bars en natuurlijke de nodige ligbedjes om toch wat aan uw bruine kleurtje te doen. De waterparken zijn er natuurlijk niet alleen voor kinderen, iedereen, van jong tot oud zal zich hier vermaken. Aan de Costa del Sol zijn er maar liefst drie grote waterparken te vinden, ze hebben in principe allemaal dezelfde attracties, alleen is de één iets uitgebreider dan de ander.

Waterpark Acuatico Mijas

Dit waterpark is zeer uitgebreid en u zult zich hier met het grootste gemak een hele dag kunnen vermaken. Zo zijn er verschillende glijbanen, waaronder een kamikazeglijbaan waarbij u bijna verticaal en met een enorme snelheid naar beneden raast. Ook is er een ‘rivier’, waarbij u in een luchtband met de stroming mee vaart. Verder zijn er nog verschillende glijbanen, allemaal spectaculair op hun eigen manier. Er zijn ook verschillende zwembaden, voor als u het glijden even zat bent. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een speciaal kinderbad met kleine glijbanen. Om helemaal tot rust te komen kunt u zich richting het bubbelbad begeven, waar u genietend van uw drankje over het park kunt uitkijken.

Natuurlijk zijn er ook mensen die niet zo van zwemmen en glijbanen houden. Ook aan hen is gedacht. Er is een zonneweide met ligstoelen en er is een midgetgolfbaan. Ook kunt u foto’s laten maken en voor de liefhebbers is er een picknickplaats. Natuurlijk heeft het park ook een bar en een restaurant want van al die waterpret krijgt een mens honger en dorst.

Waterpark Acuatico Vera

Dit waterpark heeft alle bekende attracties. Zo is hier de kamikazeglijbaan te vinden. Deze bijna verticale glijbaan doet de hoeveelheid adrenaline in uw bloed toenemen. Verder is er een blackhole, een glijbaan waarbij u in het pikdonker naar beneden glijdt. U heeft dus geen idee wat u bij de volgende bocht te wachten staat. Verder is er de bekende rivier. In dit park heet hij de ‘Rio Aventur’. Hierbij laat u zich met de stroom meenemen in een luchtband. Als u denkt dat u nu alle glijbanen wel gehad heeft, dan heeft u het mis. Het park heeft nog veel meer moois te bieden.

Naast de glijbanen zijn er ook de gewone zwembaden waar u even rustig een bal over kunt gooien of gewoon even ronddobberen op een luchtbedje. Ook aan de kinderen is gedacht. Buiten een speciaal kinderbad is er ook een speeltuin voor de kleintjes. Het is een genot om de kinderen te zien genieten van alle waterpret. Als u niet van zwemmen houdt kunt u bijvoorbeeld lekker zonnen op de zonneweide, u wagen aan een potje midgetgolf of uw zelfgemaakte lunch nuttigen op de picknickweide. Als u uw eigen lunch vergeten bent dan is er natuurlijk de mogelijkheid om in het park wat te drinken en er is selfservicerestaurant. Verder is er nog een kiosk waar u de nodige souvenirs kunt aanschaffen. Ook is er een zaak waar u foto’s kunt laten maken als aandenken voor thuis.

Torremolinos Aqua Park

Dit is het grootste waterpark aan de Costa del Sol. Het is er dan ook vaak erg druk. Er zijn verschillende attracties waarvoor een opblaasbare band nodig is en het is dan ook handig om er één voor de hele dag te huren, zo hoeft u niet in de rij te staan. Er zijn veel verschillende glijbanen, hele snelle waar u met andere een snelheidswedstrijd kunt doen, hele bochtige en natuurlijk ook rustige voor mensen die wat minder sensatie zoeken.

Voor mensen die niet zo van glijbanen houden zijn er ook mogelijkheden genoeg. Er is bijvoorbeeld een golfslagbad en een bubbelbad. Als u de waterpret even zat bent kunt u gebruik maken van ligbedjes, die, al gelang uw voorkeur, in de zon of in de schaduw staan. Ook de kinderen komen hier aan bod, er is een speciaal kindergebied met een ondiep zwembad en kleine glijbaantjes. Ook worden er shows gegeven.

Het park wordt goed in de gaten gehouden, iedere attractie heeft minimaal één lifeguard. Zo hoeft u zich dus geen zorgen te maken over uzelf of uw gezinsleden of vrienden. Ook zijn er kluisjes waar u uw waardevolle spullen op kunt bergen. Als u genoeg gezond en gezwommen heeft kunt u wat gaan eten en drinken in het restaurant of uw golftalent testen bij de midgetgolf. Het park is enorm en een dagje naar dit waterpark staat garant voor een ervaring die u niet snel zult vergeten.

 

Costa del sol
Logo
Shopping cart