Musea Costa Del Sol

Andalusië, een gebied in de Costa del Sol dat voornamelijk bekend staat om haar kunst en cultuur. U kunt veel van deze kunst en culturele schatten bewonderen in één van de verschillende musea van de streek. Stap tijdens uw vakantie is in de auto en breng een bezoek aan een museum die u meer kan laten zien over de volledige geschiedenis van de streek en daaromheen. U vindt een selectie van de mooiste en meest boeiende musea van de Costa del Sol, zoek u musea vast uit en verdoe geen tijd tijdens uw vakantie. Echte liefhebbers zullen ongetwijfeld een bezoek brengen aan het gebouw waar Pablo Ruiz Picasso geboren werd op 25 oktober 1881. Dit gebouw is een beschermd historisch monument en maakt sinds 1991 deel uit van het Spaanse Museum Systeem. Bekijk en plan u favoriete musea voordat u de geweldige trip maakt naar de Costa del Sol.

Pablo Picasso Museum in Malaga

Het geboortehuis van Pablo Picasso is te vinden in Malaga. Pablo Ruiz Picasso werd geboren op 25 oktober 1881 en sinds 1983 is zijn geboortehuis een beschermd historisch monument en maakt sinds 1991 onderdeel uit van het Spaanse Museum Systeem. De officiële inwijdingsplechtigheid vond plaats op 22 juni 1998. Bij deze gelegenheid waren de koning en de koningin van Spanje aanwezig. Het Museum is gelegen aan de Plaza de la Merced, in het historische hart van Malaga, en ligt in de buurt van bekende monumenten zoals het Alcazaba en de kathedraal. Duizend boeken over de persoon en het werk van de schilder, video’s, posters en alle mogelijke voorwerpen – alles wat ooit over Picasso is geschreven of gezegd, is hier te vinden. Op het plein voor zijn huis staat nu een monument ter nagedachtenis. Picasso is vereeuwigd in staal en zit op een bankje.

De Bellas Artes Museum

Het Museo de Bellas Artes, het Museum voor Schone Kunsten, is ondergebracht in het voormalige Convento de la Merced. De museumcollectie bestaat onder meer uit een uitstekende kunstcollectie. Zo kunt u hier onder meer 15de- en 16de-eeuwse schilderijen bewonderen alsmede vele sculpturen, keramiek en wapens. In het museum zijn vele werken te vinden van vooraanstaande Spaanse kunstenaars. Enkele pronkstukken in het museum zijn onder meer van de hand van Zurbarán en Murillo.

De Artes Y Tradiciones Populares Museum

Dit aardige, kleine museum is gehuisvest in het Mesón la Victoria, een oude 17de-eeuwse herberg die fraai is opgeknapt. Het museum beslaat twee verdiepingen en geeft inzicht in de oude zeden en gebruiken van de bevolking van deze regio. De eerste vertrekken bevatten landbouwwerktuigen en kijken uit op een mooi plein met tropische planten. Daarna kunt u een vissersboot en enkele authentieke interieurs bewonderen. Boven zijn klederdracht, keramiek en tegels te zien, evenals oude stierenvechtersaffiches, religieuze items en een groepje kleifiguren dat een panda de verdiales (muziekgroep) uitbeeldt.

Provincial De Arqueologia Museum

In het hoofdpaleis van het Alcazaba is het Museo Provincial de Arqueología (Archeologisch museum) gevestigd. Rond een aantal binnenpleinen met Moorse versieringen en in een ruimte met fraaie mudejarplafonds staan prehistorische Phoenicische, Romeinse en Moorse voorwerpen tentoongesteld, plus keramiek, glaswerk, munten en modellen van het Alcazaba. Het terras biedt een mooi uitzicht over stad en haven.

Manuel de Falla Museum

Dit eenvoudige huis was het onderkomen van Manuel de Falla, een bekende muzikant, die enige tijd woonde in Granada. Zijn voormalige huis is nu omgetoverd tot een museum waar zijn persoonlijke objecten te bewonderen zijn. Het interieur is door de jaren heen niet gewijzigd. Manuel de Falla werd in 1876 geboren in Cádiz. Hij woonde enkele jaren in Parijs maar bouwde voort op de muzikale tradities van zijn geboorteland, zoals in het populaire balletstuk De driepuntige Hoed.

Musea Costa Del Sol Musea Costa Del Sol

Costa del sol
Logo
Shopping cart