Granada

GranadaGranada

De stad Granada behoort tot de mooiste steden van Spanje. En dat komt vooral door het Alhambra, een serie paleizen en tuinen dat werd gebouwd onder de Nazari dynastie in de 14de eeuw. Dit machtige gebouwencomplex, waaronder het zomerpaleis Generalife met zijn mooie fonteinen en tuinen, staat aan de voet van de hoogste Spaanse bergketen, de Sierra Nevada, dat uitkijkt over de stad en het vruchtbare achterland. In het midden van het Alhambra staat het massieve paleis van Charles V, een schitterend bouwwerk.

Bezienswaardigheden Granada

De heuvel die uitkijkt op het Alhambra is de oude Moorse casbah, tegenwoordig Albaicín geheten. Het is een fascinerend labyrint van nauwe steegjes en witgekalkte huisjes die bekend staan onder de naam cármenes. Het Plaza de San Nicolas is gelegen op het hoogste punt van het Albaicin en is beroemd vanwege het schitterende uitzicht op het Moorse paleis. De Sacromonte heuvel, die over de stad uitkijkt vanaf het noorden, staat bekend om de vele in de zachte rots uitgegraven woningen waar de zigeunergemeenschap van Granada zich ophoudt.

Vakantie Granada

Maar Granada heeft meer te bieden. Zo kunt u er heerlijk winkelen en mooie musea bezoeken. De stad telt ook vele christelijke monumenten. Zo kunt u onder meer een bezoek brengen aan de kathedraal, inclusief de koninklijke kapel waar Isabel en Ferdinand liggen begraven, het klooster van La Cartuja en de vele kerken die werden gebouwd door Moorse arbeiders na de verovering. Deze kerken werden bijna allemaal gebouwd in de unieke mudéjar-stijl.

Costa del sol
Logo
Shopping cart